Het zwembad is 10 bij 5 meter en het water is overal 1 meter 40 cm. De gasten/begeleiders kunnen op banken of stoelen zitten op nog geen meter afstand tot het water en op die manier maken ze de lessen tot in detail mee. Praten mag, storen niet ; is ons motto.
Bij binnenkomst vragen wij de buitenschoenen te wisselen voor badslippers die in rekken klaar staan. Na de witte streep: geen buitenschoenen meer. Binnen staan kledingbakken klaar om er de kleren in te doen. Zet deze bakken onder de banken dan staan ze niemand in de weg. Voor de hele kleintjes zijn er uitklaptafels met kussens erop.

Douchen voor het zwemmen is verplicht en wij vragen de ouders/begeleiders er zoveel mogelijk op toe te zien dat kinderen voor het zwemmen nog even naar de toilet gaan. U begrijpt wel waarom.

Wij houden het water constant op 32 graden Celcius en de luchtvochtigheid wordt automatisch op 65% gehouden. De zuiverheid van het water is een zeer belangrijk punt. De Provincie oefent daar zeer strenge controles op uit en minstens een keer per maand komen mensen van een laboratorium om monsters te nemen die vervolgens op alle mogelijke verontreinigingen worden getoetst. Wij voldoen aan alle eisen die gesteld zijn om het vignet: Veilig en Schoon- te halen. Dat vignet hangt op het publicatiebord in de zwemschool.

Mede vanwege de extra zorg die wij geven aan schoon, zuiver en hygienisch vragen wij onze gasten geen eten of snoep mee te nemen in de zwemschool. De mieren zijn daar gek op! Met alle gevolgen van dien. Voor de mensen die dat willen zijn er aparte gesloten kleedhokjes.