babyzwemmen

Wij beginnen met deze lessen vanaf een leeftijd van ongeveer 10 weken. De groepjes worden samengesteld uit kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. De kleintjes voelen zich al heel snel thuis in het warme water (32 graden) en in de lessen is watergewenning een van de eerste punten; je ziet ze, op hun eigen manier, met dat water omgaan; ze gaan vanzelf allerlei eigen bewegingen verzinnen en voelen zich een met het water. We doen dat d.m.v. liedjes met bewegingen erbij, speciale oefeningen, het gebruik van materialen en de jetstream (een krachtige waterstraal).

Vanaf ongeveer 1 jaar werken we met zwemvleugeltjes; je hoeft je kindje dan niet meer vast te houden en ze kunnen zelf door het water bewegen. Vanaf die leeftijd komen ook allerlei begrippen aan de orde: groot, klein boven, onder, onderdoor, overheen, kleuren etc. We werken dan met thema-lessen en bereiden ze spelenderwijs voor op het zwemonderwijs.

Erg belangrijk bij deze lessen is dat mama of papa hun ‘houvast’ is; het contact met je kind is heel bijzonder en heel intensief. Dat is echt genieten voor allebei ! Kom maar eens kijken wanneer je wil; bel ons even op zodat wij de docenten kunnen zeggen dat je komt.

Inschrijven