trimzwemmen1

WATERVREES ! ! WAT EEN ELLENDE….

Een groot deel van de volwassenen die bij ons komen om te leren zwemmen hebben last van (soms ernstige) watervrees. In de meeste gevallen veroorzaakt door als kind onder het mom van “niet flauw doen” het water in geduwd te zijn of anderszins een bedreigende situatie met water beleefd te hebben zonder daarna die angst voorzichtig weggewerkt te hebben
Tot nu toe is het onze docenten steeds gelukt om zelfs heel zware watervrees op te lossen. DAT KAN DUS EN DAT IS BELANGRIJK OM TE WETEN. Een ‘luie trap’ met een lange leuning maakt het gemakkelijk om het water in te lopen en omdat het water maximaal 140 cm diep is kan (bijna) iedereen overal in het bad staan. Daarnaast is het bad zo klein dat welhaast altijd een stang aan de zijkant vast gepakt kan worden.

Nadat de zwemmers watervrij gemaakt zijn, kunnen dan langzaamaan de eerste stapjes gezet worden richting het leren zwemmen. In principe wordt hetzelfde traject afgelegd als bij de kinderen, alleen bij volwassenen is kracht en het kunnen onthouden veel minder een probleem dan bij kinderen. De behendigheid daarentegen wil nog wel eens wat minder zijn, maar dat wordt door de tijd wel opgevangen.

Het geeft echt voldoening te zien hoe mensen vanuit een pure angstsituatie ineens plezier aan het water en het zwemmen gaan beleven! Dát maakt met name de zwemlessen voor volwassenen heel erg leuk. Kom maar eens kijken en/of praten met een van onze docenten. Het loont echt de moeite !

Inschrijven